Sivut

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Rübe - onnellinen loppu

Oskar? Rübe?

Sitten sellainen surullinen tarina, joka kuitenkin päättyi hyvin. Jokin aika sitten Bremenissä, joka sijaitsee Hampurista lounaaseen, kuulivat jätelaitoksen miehet outoa rapinaa jäteautostaan, johon olivat juuri tyhjentäneet jäteastioita. Ensimmäinen ajatus oli, että hiiriä, rottia ehkä. Nopeasti he pysäyttivät koneen, joka silppuaa ja survoo jätteet lyttyyn.
Rottien sijaan jätteiden seasta löytyi pieni vikisevä koiranpentu, jolle oli kierretty teippiä tiukasti kaulan ympärille, jotta se ei haukkuisi. Pentu oli syönyt muovijätettä hädissään, oli hyvin laiha ja janoinen. Pelastajat nimesivät koiranpennun Oskariksi, mutta jälkikäteen huomattiin sen olevan sittenkin Oskar-neiti.
Koiranpentu vietiin eläinlääkärille tutkittavaksi ja todettiin täysin terveeksi. Oskar, jota alettiin sukupuolen selvittyä nimittämään myös nimellä Rübe, vietiin Bremenin löytökoirahoitolaan, jossa se odottelee uutta kotia. Halukkaita on ilmaantunut yli 250, joten eiköhän koti löydy. Syyllistä etsitään, en tiedä, onko löytynyt. Rangaistusta on luvassa joko 25000 euroa tai jopa 3 vuotta vankeutta, Bremenin löytökoirahoitola on luvannut 500 euron suuruisen palkkion sille, jonka ilmoituksen perusteella syyllinen löytyy.


Videolinkki, toivottavasti toimii...
"Oskar/Rübe löytökoirahoitolassa"16 kommenttia:

Arttu kirjoitti...

Rübe on niin söpö hoitajan sylissä :)
Ihmiset pystyy kauhistuttavaiin tekoihin. Mutta lämmin halaus ja kiitos autokuskeille, jotka toimivat vastuullisesti.

Miksiköhän tuhatkauno ei ole Suomessa levinnyt luonnonvaraiseksi, vaikka se monivuotisena selviää hyvin kukkapenkissä. Toivottavasti siellä teillä on myös vaaleanpunaisia, eri sävyisiä versioita :)

Tiia kirjoitti...

Voi Rübea :/ Toivottavasti syyllinen löytyy.. :__:

Anonyymi kirjoitti...

Meiltä runsaasti voimahaleja Rübelle, jonka ehdimme jo ristiä Oscarinaksi ;) Bremenin löytökoirahoitolalle hatunnosto ja kunniamaininta hienosta työstä.

Kiitos plussa-asteiden lähetyksestä. Tänään on ollut kyllä vähän vilakampaa taas, kylmä tuuli. Mutta tassut kiittävät, koska lakaisukone on harjannut kävelyteitä ahkeraan terävästä hiekasta.


Marja-Leena kirjoitti...

Voi Rübea. Kovia on saanut kokea. Kyllä ihmiset ovat julmia. Mikseiköhän tuotakin pentua voinut vain antaa jollekin toiselle koiranomistajalle? Kait se omistaja olisi pienellä vaivalla löytynyt. Autsch, nyt joutui turhaan kärsimään.

Kauniita kukkia, kait muistit kehua kukkakauppiaalle ja muistit sanoa, että näkyvät ihan Suomessa asti:) Vilille rapsutuksia ja hyvät viikonloput!! M-L ja Ossi.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tulee mietittyä, kuinka joku pystyy nakkaamaan koiranpennun jäteastiaan - millainen ihminen semmoiseen kykenee? Onneksi jätelaitoksen miehet kuulivat rapinen / vikinän ja koira pelastui!


Kauniita kukkia kerrassaan, liekkö kukkakauppias miettinyt, että oletko sinä mahdollisesti jonkun kilpailevan kukkakaupan omistaja joka on tekemässä kartoitusta muiden kukkakauppiaiden myytävistä? ;-)


Laura ja Mauri kirjoitti...

Hui kamala, mitä tapauksia! Ihan tuli tippa linssiin mokomaa lukiessa, ihminen on todellakin julma peto.

Täällä meilläkin pistää krookukset jo lupaavasti maasta, jokohan pian tulisi niin lämmin, että ne alkaisivat kukkimaankin...toivottavasti Vilin masuvaivat on jo helpottaneet, ja emäntäkin voi paremmin - mukavaa viikonloppua! t. Laura ja Mauri

Hanne kirjoitti...

Enpä halua ollenkaan tietää, kuinka paljon koiran- ym. pentuja tuhoutuu juuri jäteauton myllyssä, ihmisen pahuus on kyllä rajatonta.
En ole nähnyt kuin valkoisia kaunokaisia enkä ole myöskään käsittänyt, miksi ne eivät ole yleisiä rikkakasveja Suomessa, onkohan maaperä erilainen vai ilmasto?

Hanne kirjoitti...

Tuskin on löytynyt, kun missään siitä ei ole mainintaa.

Hanne kirjoitti...

Nyt olen ollut noitten lämpöasteiden suhteen liiankin antelias. Kello on täällä 9.00 ja asteita +1 ja aurinko paistaa. Lähettäkää muutama aste takaisin, jos teillä päin liikaa on...

Hanne kirjoitti...

Täälä voi kuka tahansa koiraansa suivaantunut/kyllästynyt viedä sen lähimpään löytökoirahoitolaan "pitovaikeuskoirana", mutta eräät eivät viitsi nähdä niin paljon vaivaa. Minusta on kauheaa, että on olemassa noin tunteettomia ihmisiä.

Kukkakauppias pääsi yllättämään minut, kun tuli takaapäin kuiskimaan olkani yli, ja siinä tilanteessa tuli keksittyä hätävalhe. Mukamas otin kuvia näytettäväksi kotona olevalle miehelleni, että saa hänkin päättää, minkälaisia kukkia ostetaan... :)
Viikonloppuja sinnekin rapsujen kera!

Hanne kirjoitti...

Älä muuta sano, hirveää, että on olemassa "ihmisiä", jotka ovat täysin tunteettomia, minusta se on aivan kauheaa.

Kuule, juuri tuota se kukkakauppias varmaan oletti, taisin kuitenkin olla aika uskottava hätävalheineni...

Hanne kirjoitti...

Mistähän johtuu ja missä vika, että on olemassa täysin tunteettomia ihmisiä? Eihän ihmisen kuulu sellainen olla.

Täällä on nyt kyllä keväistä, mutta asteet ovat minimissä eli ei helpolla päästä tuosta talvesta eroon. Päivän huippulukemiksi on luvassa +12 astetta, se on sentään siedettävää, mutta juuri nyt on vain +1.
Vili on edelleenkin masuvaivainen, mutta jo toipumaan päin, emännän vointi on aina päiväkohtainen olotila, ihan kuin tuo sää, milloin millainenkin.
Viikonloppuja toivotellen!

Nettimartta kirjoitti...

Mulla on pelliksiä kukkapenkissä, nätti kasvi. Meilläkin ollut pari lämmintä päivää. Heiluttelin jo haravaa ja napsin oksia puskista.

Onneksi koiranpennulle kävi hyvin ja varmasti löytää rakastavan kodin.

Hanne kirjoitti...

Nuo pellikset, joilla tuntuu olevan paljon nimiä, vaikka muuten ovat harvassa, ovat tosi kauniita päivänkakkaran "korvikkeita" ja siitä hauskoja, että ovat niin matalia.

Liftari kirjoitti...

Ihan hirveä olo tulee, kun ei jaksa käsittää tuota ihmisen järkyttävää pahuutta. Mutta luojalle kiitos arjen enkeleitä löytyy. Ihan hirmuinen plussa näille miehille joille työ ei ole niin rutiinia etteikö huomio kiintyisi erikoiseen asiaan.
Ihana Rubeliina. En ihmettele lainkaan, jos ottajia on jo noin paljon. Hyvä koti niide3n joukosta varmaan löytyy. Toivottavasti löytyy myös se roskakasa ihmiseksi, joka tuon teki. Hyvä Saksa, todella hienot rangaistukset moisesta teosta. Upeaa lainsäädäntöä.
Tuota violetinsinistä kukkaa näkyy myös täällä ja on samalla tapaa kukassakin jo. En kyllä oo saanut tietoa mikä se on. Olen nyt vain niin innoissani, kun talvi on lopultakin ohi täälläkin ja lämpö alaknut tulla päiviin. Puutarhan kunnostustyössä ollaan jo kovin.

Terkkuja sinne ja Vilille myös iso hali.

Hanne kirjoitti...

Minusta on pelottavaa, että on olemassa valtava määrä ihmisiä, siis meidän lajitovereitamme, jotka voivat nukkua yönsä hyvin ajattelematta niitä kauhutekoja, joita tekevät eläimille ja myös ihmisille. Onko niin, että silloin kun empatiaa on ollut jaossa, ovat toiset saaneet kauhalla ja toiset jääneet täysin ilman?
Rangaistukset täällä ovat aikamoisia noissa eläinsuojelurikoksissa, mutta silti edelleenkin on moni asia eläintenpidossa lainsäädännön puitteissa lapsenkengissä. Niin se on, paratiisia ei löydy täältäkään.
Uskon kyllä, että olet into piukalla pylly pystyssä kuopimassa kukkapenkkiäsi kaiken sen ajan, jonka muilta töiltäsi ehdit. Onneksi Essi auttaa kuoppien kaivuussa...
Terkkuja kans ja haleja paljon!