sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Sitä sun tätä

Kiirettä on pitänyt. Tietokone ja sen ongelmat työllistävät edelleenkin, mutta mitäpä niistä sen enempiä. Taitaa olla koneessa joku vakavampikin vaiva, mille ei paljon mitään voi ja joka johtaa jonain rahakkaana päivänä uuden koneen hankintaan.

*******

Betsi  Elämä koirille ry:n sivuilla
Betsin tassua paleltaa...

Muistattehan Sindi-hoitokoiran? Sindihän menehtyi marraskuussa vanhuuden vaivoihin ja nyt Sindin viitoittamalle tielle on löytynyt uusi tallaaja. Betsi tulee Pietarista Elämä koirille - järjestön kautta. Betsi (tämä nimi oli annettu jo Pietarissa) on perinteinen peruskoira, vajaa 2 vuotias. On viettänyt tähän astisen elämänsä sijoituskodeissa eli ei ole joutunut elämään lainkaan koiratarhalla, mutta varmaankin vaihtamaan kotia useamman kerran. Betsin tarina lyhykäisyydessään on seuraavanlainen: koko pentue löytyi pahvilaatikosta joltain öljyteollisuusalueelta, ressukat lienevät jo sangen varhain erotettu emostaan. Vilin ja Betsin ensitapaaminen järjestettiin ulos, jotta Betsi omaksuu uuden kotinsa omaksi ennen kuin vierailee muiden kodeissa. Molemmat koirat olivat varautuneita, mutta kiinnostuneita toisistaan.

*******

"Toimittaja Jenni Toivoniemi syö vain kasviksia ja kalaa, mutta haluaisi tarjota kissoilleen ja koirilleen niille lajityypillistä ruokaa, siis lihaa. Mieluiten mahdollisimman eettisesti, mutta myös ekologisesti tuotettua. Pitääkö hänen hankkia metsästyskortti, perustaa hiirifarmi vai löytyykö muita vaihtoehtoja?"

Koiranruokaa... eli mitä?
Mitä syöttäisin kissalleni ja koiralleni?

*******

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä Vilin kuulumiset. 

Vili voi oikeastaan ihan hyvin. Huolestumista on aiheuttanut se, että Vili syö huonosti aikaisempaan verrattuna. Niinhän sanotaan, että koira ei vaihtelua kaipaa, voi syödä ikänsä samaa ruokaa. Vili on siinä tapauksessa se kuuluisa poikkeus, joka vahvistaa säännön. Jo pennusta alkaen Vili on tarvinnut vaihtelua vai onko se nirsoilua? Eikö se ole sama asia? Nyt ei meinaa kana, kala, broileri, possunsuikale & k:nit maistua. Tölkkiruokaa ei suostu edes nuuskaisemaankaan. 
Korvia täytyy putsata joka viikko, se on harmillista, mutta sittenkin vähäistä verrattuna kaikkeen aikaisemmin kokemaamme. Pitäisi keksiä perunan tilalle jotain tai vähentää radikaalisti perunan määrää ruokavaliossa. Niin mielelläni lisäisin kuivamuonaa Vilin kuppiin, vaan en uskalla ja toisaalta pidän kuivamuonaa huonona ruokana, mutta se helppous houkuttaa...
Perinteisesti tammikuussa Vilillä on pohjavillan vaihtumisviikot, joten karvaa riittää! Kuinka se vaihtuukin juuri kylmimmän talven aikaan, johtuuko se lämpimästä sisäilmasta? No, uskomaton määrä sitä ainakin on, noinkin pienessä koirassa.
Vilillä on edelleen tallella leikkimieli, joka päivä tarjoaa lelujaan heitettäväksi ja siitä päätellen Vilillä ei ole mitään ongelmanpoikastakaan, vaikka syöminen nyt takkuaakin.

2 kommenttia:

annamari kirjoitti...

Ihanaa, että Betsille löytyi koti! <3 Nämä tarinat lämmittävät aina mieltä niin kovasti.

Ihanaa on myös kuulla, että Vilillä menee edelleen hyvin. Tuo ruoka-asia mietityttää minuakin säännöllisesti. Tunnen syyllisyyttä siitä, että koiramme syövät nappuloita. Toki höystän niitä erilaisilla lisukkeilla, mutta siltikin nappulat ovat pääravintona.

Oletko muuten kokeillut koskaan 'harjata' Vilin turkkia furminaattorilla?

http://www.zooplus.fi/shop/koirat/trimmaus/furminator?gclid=CMq7h-eO1a0CFYMtmAodR195Fg

Rillan trimmaaja suosittelee furminaattorin käyttämistä talvella ainakin kerran kuussa, jotta irtoava pohjavilla irtoaa ja pohjavilla saadaan uusiutumaan (tjs. en ihan tarkkaan muista, mitä hän sanoi.. ;)). Hän käski myös olla tarkkana, että hankkii aidon furminaattorin. Markkinoilla on ilmeisesti paljonkin kopioita, joista osa "katkoo" karvan. Meillä tuo on ollut hyvä hankinta. Rillan turkki on tosi hyvässä kunnossa, eikä irtokarvoja juurikaan ole, paitsi tietysti kaikissa minun vaatteissani, jotka ovat enimmäkseen mustia.. ;DD

HooPee kirjoitti...

annamari,
moni koira elää ja voi hyvin pelkällä kuivamuonalla. Silti en vaan pidä nappulaa kovin lajinomaisena ruokana, ristiriitaista kyllä, antaisin mielelläni Vilillekin osana ruokavaliota.
Olen kuullut tuosta furminaattorista, mutta sen korkea hinta on auttanut unohtamaan koko vempeleen. Nyt huomasin niiden hinnan laskeneen, kunhan olen rahoissani niin taidan hankkia sellaisen.