Kuukausi on taas vierähtämässä toiseksi ja on aika tarkastella lokakuun kortisonikalenteria.
Tämän kuun saldo on 27,5 mg kortisonia. Taas hiukan vähemmän kuin viime kuussa (30 mg). Joskaan tuo määrä ei ole toisen kuukauden kanssa vertailukelpoinen, koska on sattuman sanelemaa, kuinka nuo antopäivät jakautuvat millekin kuulle. Kuitenkin, on pysytty koko kuukausi samalla antovälillä eli kortisonia joka 3. päivä.
(Sininen merkki tarkoittaa ½ tablettia Prednison'ia eli 2,5 mg kortisonia)
Tuosta kortisonista on kyllä päästävä eroon! Luin juuri, että kortisoni vastustuskykyä heikentävänä lääkityksenä saattaa aiheuttaa koiralle erinäisiä sairaustiloja. Esim. koiralle normaalisti vaaraton ja koiran perusloisiin kuuluva sikaripunkki (demodex canis) voi yltyä lisääntymään kortisonia säännöllisesti saavalla koiralla. Nyt kun ajattelen taaksepäin, on Vilillä ollut kortisoniaikana suolinkaisia ja täitä, vaikka ei käydä missään koirapuistoissa tai muissa massatapahtumissa. Vastustuskyky loisia/tauteja vastaan heikkenee, samoin niihin tarvittavien lääkitysten sietokyky. Kohta ollaan oravanpyörässä ja juostaan vauhdilla!
Listaan tähän samalla Vilin ruokalistaa.
Inhokkilista ( = Vilin itsensä torjumia ruokia, jotka aluksi kuuluivat herkkuihin)
- piimä, broilerin kaulat, saksanhirvi ja poromix
Kiellettyjen lista ( = todettu allergisoiviksi)
- kala, kananmuna
Sallittujen lista ( = käytetään rotaatiodieetin toteuttamiseen)
- kalkkuna
- poro
- hevonen
- lammas
- hirvi
- broileri
- strutsi
Karanteenilista ( = epäilyksenalaiset ruoka-aineet, kokeillaan joskus niiden sopivuutta)
- sika
- nauta
- vehnä
Lisäksi vaihtelevia hiilihydraattilähteitä.
Vili syö ruokansa huoneenlämpöisenä, liha on joko kevyesti paistinpannulla voissa käytetty tai höyrytetty, täysin raakana Vili saa vielä toistaiseksi vain pienen osan lihasta.
Annoksiin lisään eri öljyjä vaihtelevasti, Nutrolin, pellavaöljy ja oliiviöljy. Yrttikuurin aikana Vili ei saa lisävitamiineja, koska yrtit jo sisältävät niitä erittäin runsaasti .
Nyt Vili saa yrttikuurin ajan lakritsinjuuriuutetta. Lakritsinjuuri sisältää normaalisti glykyrritsiiniä, jonka on osoitettu estävän maksasolujen vaurioita ja tukevan maksan tehtävää elimistön puhdistajana, mutta myös runsaasti nautittuna aiheuttaa ripulia. Tässä tuotteessa on kuitenkin vain minimaalinen määrä glykyrritsiiniä, joten sillä ei ole vaikutusta vatsantoimintaan. Lakritsijuurella on runsaasti terveydelle tärkeitä vaikutuksia. Tarkalleen en tunne sen vaikutuksia, luotan siihen, että se on hyvää, koska sitä on Vilille suositeltu.
Lakritsijuuri
4 kommenttia:
Vili, Vili, Vili, kylläpäs sinulla onkin monta allergiaa. Koeta silti kestää.
Itse syön Thyroxinia kilpirauhasen vajaatoimintaan. Lisäksi on täytynyt luopua monista pikku herkuista kuten puruluista. Vatsa vaan ei enää kestä.
Vointeja!
Pyry,
kiva saada uusia kommentoijia blogiin!
Kunnioitettavan iän olet jo saavuttanut, kävin kurkkaamassa uteliaisuuttani, hieno homma! Toivottavasti Vili saavuttaa myös kaksinumeroisen ikäluvun...
Mukavia eläkepäiviä toivotellen!
Meillä ei ole ollut täitä eikä suolinkaisia. Madotan Essin kaksi kertaa vuodessa Axilurilla.
Vaan tottahan se on, että kortisonista parempi olisi päästä eroon ja sehän on tähtäimessä. Helokkiöljy on alkanut tepsiä ja turkki parantua. Tuo ripulitauti vaan ei meinaa ihan kokonaan kynsiään hellittää. Jos vielä jatkuu löysävatsaisuus ensi viikolle, pitää käyttää lääkärillä.
Mites toi lakritsinjuuri, eikö se pistä vatsaa sekaisin, kun ihmisillä se tekee vatsan löysäksi??
Maija,
Vili madotettiin maaliskuussa myös Axilurilla, ja kappas vaan, toukokuun alussa oli jo suolinkaisia... Miten jatkossa madotetaan, on vielä epäselvää.
Vili tuntuu olevan herkkä saamaan loisia, syy löytyy varmaan Vilin huonoista lähtökohdista, miten lie pikkupentuna hoidettu vai onko hoidettu ollenkaan?
Lisäsin pari riviä tekstiä tuosta lakritsijuuriuutteesta tuohon tekstiin eli ei ripulivaaraa näköpiirissä!
Eiköhän se Essin ripuli jo vähitellen häviä, olihan se sentään ihka oikea pöpö, mikä sen aiheutti eikä pelkkä ruuansulatushäiriö.
Lähetä kommentti