torstai 7. helmikuuta 2013

Vielä mm. elleistä

Vili on nyt niin innostunut käymään tuolla uudella eläinlääkärillä, että suuntaa lenkkinsä usein ensin ellin vastaanotolle ja vasta sitten ostoskeskukseen. Tuskin haluaa anaaleitaan tutkittavan, vaan porkkanana on eläinlääkäriltä saadut herkkupalaset. Harmillista Vilin kannalta, ovi oli ja pysyi kiinni.Voi poikaressua.


No, onko siellä ketään?

Tulipa tuossa katseltua vanhoja Suomessa saatuja eläinlääkärin laskuja. Aika ihmeellistä rahastusta tosiaankin, kun nyt niitä laskuja oikein suurennuslasilla tsiikailee. Esim. viime heinäkuussa kävin Vilin kanssa vakieläinlääkärillämme anaalirauhasen paiseen jälkitarkastukseessa, itse toimenpide tehtiin muualla eli siellä, mistä saatiin se kiireellinen aika. Tässä kontrollissa lääkäri siis katsoi Vilin peppua asiantuntijan näkemyksellä, tarkasti rauhaset ja totesi pepan parantuneeksi.

Tekstinä: anaalirauhaskontrolli, kontrollikäynti, parantuneet.
Laskuna sama näytti tältä:
* poliklinikkamaksu 23,00
* toimenpiteet 38,13
* hoitotyöt 4,00
* alv. 12,60
* yhteensä 67,36

Vertailun kohteena maanantainen Vilin anaalirauhasten tyhjennys, 
josta selvisimme arvonlisäveroineen alle kympillä.


Tule jo avaamaan...

Viime kertaisella eläinlääkärireissulla, jolloin tyhjennettiin Vilin anaalirauhaset, jäi minua näin jälkikäteen vaivaamaan muuan seikka. Se, että hoidon ja keskustelun otti haltuunsa tämä uusi viittävaille-lääkäri, tosin klinikan varsinainen lääkäri oli koko ajan läsnä. Tämä uusi ei tiennyt, mitä olimme toisen lääkärin kanssa edellisellä käynnillä keskustelleet ja tavallaan sopineet, mm. se verinäytteen otto ja mahdollisesti antibioottikuurin aloittaminen. Uusi elli tyrmäsi nuo molemmat eikä se varsinainen elli puuttunut asiaan ollenkaan, kuunteli tosin tarkkaan. Ainoa asia, jossa otti osaa keskusteluun, oli verenkuvan hinta, siinä tarkensi sitä hintaa sillä, että se kattaa kaikki isosta verenkuvasta otettavat testit sekä kulut. Siellä vastaanotolla puhuttiin paljon kaikenlaista monista asioista ja aikaa oli runsaasti käytettävissä ja Vili viihtyi oikein hyvin.

Vasta jälkeenpäin alkoi oikeasti harmittamaan, kun jotenkin suunta ja suunnitelmat muuttuivat. Haluan uskoa, että eläinlääkäri ei pitänyt lisätutkimuksia vielä ajankohtaisena, Vilikin kun esitteli parhaat puolensa siellä, itse terveyden perikuvana.
Yksin ei tietenkään ole eläinlääkäri vastuussa koiran hoitotoimenpiteistä, vaan ihan yhtä paljon koiran omistaja. Täytyy osata kertoa ellille koiran voinnista kaikki olennainen, kuvata oireilua mahdollisimman hyvin ja toivoa, että toinen osapuoli kuuntelee. Ja osaa ammattinsa.

Toivottavasti hallitsin tuon oman osuuteni vähintäänkin loistavasti...

Eläinlääkärin ratkaisua pidän juuri nyt ihan oikeana, sillä Vili syö taas tarpeeksi hyvin,
on innokas lenkkeilijä, iloinen, leikkisä ja nukkuu yöt. ♥3 kommenttia:

Liftari kirjoitti...

Kuulostaa kumminkin ihan hyvältä paikalta tuo. Hyvähän se on ,ettei turhaan kokeita tehdä tai antilooppeja syötetä. Suolistofloora menee vaan enemmän sekaisin niistä.
Varmasti ottavat kyllä sitten jos Vili uudestaan saa oireita. Tuo hintakaan ei minusta tuntunut huonolta, kohtuulliseltä ennemminkin verrattuna meidän hintatasoon. Tuhatjalka taitaa olla ainoa näillä main , joka ei velota toimistomaksua jos uudestaan käyt saman vaivan takia. Ja minua miellyttää se, että teidän ellillä suhtaudutaan myönteisesti homeopatiaan mm. Täällä ellit ymmärtävät vain kovemman hoidon päälle. Luonnonmukaista hoitoa pitää sitten etsiä muualta.
Hauskaa tuo Vilin vonkaaminen ellun oven takana. Messinenkin painaa juosten ellun portaita sisään. Ei oo jäänyt huonoja muistoja.
Hyviä vointeja Vilille ja mukavaa viikonloppua sinne.

Marja-Leena kirjoitti...

Niin, varmaan ELL:eilläkin on erilaisia mielipiteitä, miten koiraa hoidetaan. Se sitten miten haluat Viliä hoidettavan on tietysti ihan sinun päätettävissä. Jos jotain tiettyä hoitoa haluat, niin sinunhan pitää hoitoa tai tutkimuksia vaatia. Ihan hyvältä ELL-asemalta vaikuttaa. Aika hauskaa, että Vili menisi ELL:illä käymään ihan "huvin" vuoksi päiväkävelyllään. Viikonloppuja teille M-L ja Ossi.

HooPee kirjoitti...

Olen kyllä ihan tyytyväinen tuohon eläinlääkäriin ja myös siihen toiseen, joka hiukan hämmensi minua. Molemmat vaikuttivat ihan ok-elleiltä, kotoisilta eikä mitenkään kovin virallisilta. Yritän suhtautua luottavaisesti heihin ja hoitoihin. Kaikkein mukavinta on, että se sijaistsee ihan tuossa lähellä ja se, että Vilille jäi positiivinen vaikutelma.
Hyvää viikonloppua sinne lumiseen Suomeen!